Meest gestelde vragen

Waar kan ik de RI&E voor de kappersbranche krijgen?

De Risico-inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is een online versie en te vinden op de website www.healthyhairdresser.nl. Het invullen van de RI&E is verplicht voor werkgevers en geeft inzicht hoe in de salon gezond en veilig gewerkt kan worden.

Waar kan ik terecht met vragen over de Cao voor het Kappersbedrijf?

Werkgevers en werknemers die vragen hebben over de cao kunnen daarvoor terecht bij de ANKO, FNV MOOI en CNV. Deze organisaties hebben gespecialiseerde medewerkers in dienst die de cao goed kennen.

Wat kun je doen als je kapperseczeem krijgt?

Als je kapperseczeem krijgt, kun je contact opnemen met de kapperspoli in Velp. In Velp werken artsen die alles weten van kapperseczeem en weten hoe je dat het beste kunt behandelen, kijk voor actuele informatie op www.huidenarbeid.nl
De kosten van de behandeling kunnen onder de verzuimpolis van de werkgever vallen of onder de aanvullende verzekering van de werknemer.
Kapperseczeem kun je voorkomen door geen contact met haarverf, blondeermiddel en permanentvloeistof te hebben, zo min mogelijk met natte handen te werken en altijd handschoenen te dragen (ook bij het wassen van haren). In de meeste gevallen kunnen kappers hun vak dan toch blijven uitoefenen.

© 2019 Branche Platform Kappers, All rights reserved.